top of page

VISIE

Ik werk vanuit een holistische visie en heb daarvoor bij Holos, de Academie voor Holistische Massagetherapie, de 4-jarige beroepsopleiding tot Massagetherapeut gevolgd. Daarnaast blijf ik me bijscholen op mijn vakgebied.

Holistisch staat voor geheel, de gehele mens, dus lichaam en geest.

Dit houdt in, dat er niet alleen aandacht is voor het fysieke aspect van het lichaam, maar ook voor het mentaal en sociaal-emotionele aspect, kortom het verhaal achter de signalen dat je lichaam geeft.

Dingen die je in je leven hebt meegemaakt aan ervaringen, herinneringen, gedachten en emoties, worden in je lichaam opgeslagen. Gedachten en overtuigingen beletten je te reageren vanuit je gevoel. Vanuit je hoofd/ ratio neem je beslissingen die niet overeenkomen met je gevoel. Dit geeft wrijving en komt tot uiting via klachten, pijn of ziekte.

Totdat je er gehoor aan geeft.

Massagetherapie kan hierbij helpen.

Door stil te staan bij een pijnlijke plek/gebied op je lichaam en daar aandacht aan te geven, kun je voelen wat je nodig hebt; kun je inzicht krijgen in wat er speelt in je leven. Deze manier van het 'ervaren van je lichaam' maakt je bewust van de keuzes die je maakt. Het geeft je ruimte en het verzacht de pijn.

Heb je te maken (gehad) met kanker en zou je je lichaam eens op een andere dan louter op een medische manier willen ervaren, dan nodig ik je van harte uit, om in mijn praktijk te komen. Ervaar dat je meer bent dan alleen de aandoening "kanker".

bottom of page